ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

Lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu Tietämätön nuori nainen ja ongelmat asuntovälitysfirman kanssa (HELP!)

Tietämätön nuori nainen ja ongelmat asuntovälitysfirman kanssa (HELP!)

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • #80243 Vastaus

  Femkerikila

  Ensimmäinen ongelmani koskee asuntonäyttöä, jonka jouduin perumaan lyhyellä varoitusajalla minusta riippumattomista syistä, ja siitä että välitysfirma vaatii minua korvaamaan tämän peruuntumisen.

  Olen vuokrannut asuntoa yksityiseltä vuokranantajalta kuka käyttää välissä välitysfirmaa. Olen muuttamassa asunnosta pois ja välitysfirmasta soitettiin minulle yhden päivän varoitusajalla siitä, että käykö asuntonäytön järjestäminen seuraavana päivänä. Vastasin myöntävästi sillä niillä näkymin olin valmis ottamaan vastaan näyttöön saapuvat asiakkaat sekä välitysfirman miehen asuntooni. Sovimme asiasta ja päätimme ajankohdan.

  Myöhemmin samana päivänä yritin saada välitysfirmaan yhteyttä sillä käyn työssä ja työvuoroni äkillisestä muutoksesta (ei minusta johtuva eli en pystynyt vaikuttamaan asiaan) johtuen sovittu ajankohta ei kävisikään. En saanut heihin yhteyttä. Seuraavana päivänä jolloin näyttö oli määrä järjestää, yritin koko aamupäivän saada välitysfirmaa kiinni mutta en saanut kuin vasta klo 13. Tällöin kerroin tilanteestani ja yritin sopia uutta näyttöpäivää. Myöhemmin välitysfirmalta tuli tuohtunut viesti missä ilmoittivat että minun on maksettava heille 50 euroa siitä, että näyttöä ei minun vuokseni voitukaan järjestää ja sillä ”ilmoitin asiasta niin myöhään”. Onko minun maksettava tällaisesta, kun en siihen ole pystynyt itse vaikuttamaan? Ottaen huomioon myös sen, että he ovat itse myös omasta puolestaan olleet minuun yhteydessä lyhyellä varoitusajalla.

  Mistään tällaisesta asuntonäyttöihin liittyvistä seikoista ei olla mainittu missään välillämme allekirjoitetuissa sopimuksissa, ja tästä ”korvausasiasta” kuulin vasta kun näyttö oltiin jo peruttu. Olenko siis ehdottomasti velvollinen maksamaan välitysfirmalle tämän korvauksen vai onko tämä jotain heidän itse keksimäänsä jolla lypsää nuorelta tietämättömältä alle 20 -vuotiaalta rahaa?

  Toinen ongelmani koskee siivouskorvauksia, jota vaadin välitysfirmalta kun jouduin asunnon siivoamaan edellisen asukkaan jäljiltä.

  Muutin siis asuntoon, ja se oli sinne muuttaessani suoraan sanottuna järkyttävässä kunnossa. Siivosin sen omin toimin ja otin sotkuista todistusaineistoa siivouskorvauksien esittämistä varten. Puhuin asiasta vuokrauksen alkaessa itse vuokranantajan kanssa, kuka minulle tätä asuntoa vuokraa välitysfirman kautta, ja hän sanoi että on ehdottomasti välitysfirman asia pitää huolta että asunto on muuttovalmis uuden asukkaan sinne muuttaessa (vuokranantajani asuu kaukana, toisella paikkakunnalla). Tästä kun menin välitysfirmalle puhumaan, he taas puolestaan sanoivat että vuokranantaja korvaa siivousurakkani, ”jos hän siihen suostuu”. He pyysivät minua lähettämään kuvat jotka otin, ja laitoin ne heille sähköpostiin. Vastausta ei kuulunut eivätkä he ole ottaneet yhteyttä korvauksien suhteen. Nyt olen irtisanonut vuokrasopimukseni ja laittanut kyselyä perään siivouskorvauksien suhteen. Vastausta ei vieläkään ole kuulunut, ja otan heihin pian yhteyttä ja sovin tapaamisen asiasta. Mutta kysymys kuuluu: ovatko he minulle korvausvelvollisia näkemäni vaivan vuoksi? Lisäksi, jos joku osaa sanoa, onko tässä vuokranantaja vai välitysfirma tämä korvaava taho?

  #80244 Vastaus

  käräjätuomari

  Koittavat lypsää sulta täppiä,vuokraisäntä on vastuussa mutta sun olisi pitänyt sopia vuokraisännän kanssa että siivoat ”ja velotat jälkikäteen”.
  Toisinsanoen et ole kovin vahvoilla siivouskulujen perimisen suhteen.
  Voit huoletta näyttää pitkää nenää valitysfirmalle sen sanktion suhteen.

  #80246 Vastaus

  Femkerikila

  Suuret kiitokset! Eniten tässä ketuttaakin tuo 50 euron ”korvaus”. Taidan avaimet palauttaessani lähteä paikalta vain keskisormi pystyssä.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #80249 Vastaus

  käräjätuomari

  Parempi kuitenkin että sanot heille päin naamaa että et tule maksamaan sitä 50 egen sanktiota,ilmoita samalla että tulet riitauttamaan laskun oikeudessa mikäli yrittävät periä sitä myöhemmin.
  Itse en maksaisi kun mistään sanktiosta ei ole sovittu ja toiseksi en näe mitään perusteita kyseiselle sanktiolle edes.

  Vuokraisäntä ja välitysfirma voivat tehdä sopimuksen keskenään että välitysfirma näyttää asuntoa uusille vuokralaisille MUTTA se tulee tapahtua vasta kun nykyiselle vuokralaiselle sopii,eli vuokralaisen pillin mukaan mennään.

  #80250 Vastaus

  Femkerikila

  Kiitoksia. Ajattelinkin tästä sanktioasiasta puhua kasvotusten tämän välittäjän kanssa. Tässä ohimennen nyt onkin hassua, kalastelin vähän internetistä ja kyseisestä firmasta on ihmisillä paljon kokemusta kuulemma. Tiedämpähän nyt että mihinkä en ainakaan jatkossa sekaannu. Harmi etten näitä kokemuskommentteja äkännyt lukea ennen asunnon vuokraamista.

  #80264 Vastaus

  aee

  Miksi sinun olisi pitänyt olla paikalla, kun välitysfirman edustaja näyttää asuntoa mahdolliselle uudelle vuokralaiselle? Siisti paikat ja piilota/ota mukaasi arvoesineet, välitysfirma on vastuussa siitä mitä näytöillä tapahtuu. Eivät kaikki muutenkaan voi olla itse paikalla näytön aikana, esim. koira tai kissa on parempikin viedä pois näytön ajaksi.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Vastaa aiheeseen: Tietämätön nuori nainen ja ongelmat asuntovälitysfirman kanssa (HELP!)30 + = 39

ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

Lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.