ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu Vesivahinko

Vesivahinko

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • #94298 Vastaus

  Vili

  Perikunnalla kaksi osakasta, joista toinen otti perukirjan jälkeen tehdyn jakosopimuksen mukaan haltuun 1960 rakennetun omakotitalon. Haltuun ottanut osakas aloitti talossa mittavan remontin uusimalla mm. talon sisäpuoliset vesijohdot. Remontin alkuvaiheessa tämä osakas otti yhteyttä vakuutusasiamiehen ja tarkistutti vakuutuksen kattavuuden mutta jätti edelleen vakuutuksen kuolinpesän nimiin asiamiehen esityksestä kun tarkoitus oli saattaa vakuutus ajantasalle remontin jälkeen ja muuttaa omiin nimiin.

  Remontti oli hyvällä mallilla ja viimeistelyä vaille kun nykyinen omistaja kuuli rossipohjaisen lattian alta veden lorinaa ja kävi äkkiä sulkemassa talojohdon sulkuhanan, jolloin lorina loppui. Nyt epäillään, että rossilattian alla olevan mittarille johtavan vesiputken vanhan ja uuden putken liitoskohta on lattian alla pettänyt. Muutoksen teki valtuutettu LVI-mies, joka samalla tekee muutkin putkitukset uusiksi.

  Asiasta on ilmoitettu vakuutusyhtiöön, josta tullaan tutkimaan asiaa. Käsitykseni mukaan vastuu on tuolla LVI-miehellä, jonka vakuutus pitäisi korvata vahingot. Mikäli syy löytyy jostain muualta niin miten korvausten osalta menee talon uuden omistajan osalta kun vakuutus on kuolinpesän nimissä mutta tosin laskut maksettu. Lisäksi mietityttää ikävähennys putkituksesta nykyisen omistajan osalta se, että talon sisällä kulkevat putket on uusittu vuonna 2019.

  Onko hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen tai kokemuksia…

  #94301 Vastaus

  Rossipohja on maapohja

  Eli vedet valunu maihin..vahingon suuruus on satasia ei edes tonneja..

  #94303 Vastaus

  vili

  Tarkennus rossirakenteeseen rintamiestalossa: Maata vasten valettu laatta, sen päällä vaakalauta ja sitten 50 cm pystöt (villat) ja 2/4 parrut, jonka päällä sitten pintalauta.Lisäksi sokkelit kiertää talon ympäri, joten ei suora yhteys maahan.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #94365 Vastaus

  Vili

  Vesivahingon syy löydettiin tarkastuksessa. Syy vahinkoon oli putkimiehen asentaman putkiliitoksen pettäminen lattian alla, josta vesi levisi sitten osaksi talon alle ennen kuin huomattiin. Putkimies myönsi virheen ja sanoi hänen vakuutuksen korvaavan vahingot. Hänellä on vakuutus eri yhtiössä ja kun soitettiin sinne vaadittiin putkimiehen tekemää vahinkoilmoitusta. Nyt kuitenkin pyydetään kummaltakin vahinkoilmoitus asiasta vaikka kuivaustekniikka on todennut vahingot ja toimittanut siitä raportin putkimiehen vakuutusyhtiöön. Käsitykseni mukaan putkimiehen (vahingon aiheuttaja) pitää tehdä yksistään vahinkoilmoitus omaan yhtiöön.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Vastaa aiheeseen: Vesivahinkoma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.