Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Vieras panttasi mökkini

Vieras panttasi mökkini

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • #98601 Vastaa

  Purola
  Vieras

  Perusteluita miksi näin tehty, en tiedä. Eikä asia olisi ehkä tullut selville ellen ollut ostamassa osaketta jonka lainan lisävakuudeksi ajattelin laittaa mökkini.
  Siis osake löytyi, hinta sovittiin ja pankki alkoi touhuamaan lainaa jonka vakuudeksi tuli omistamani ja hallitsemani mökki. Minulla henkilökohtaisesti ei ollut mitään rasitteita mökille.
  Mutta ilmeni, että naapuritonttilainen olikin pantannut omistamani mökin omiin tarkoituksiinsa. Pantin arvo oli reippaasti korkeampi kuin panttausajankohtana olleen mökin arvo. Miten tämä on mahdollista.
  Olin saanut mökin itselleni rasituksista vapaana, ei siitä ollut mitään paperilla mainintaa, mutta olin ollut itse tuon ”myyjän”, siis perikunnan osakas ja perikunnan omistusaikana tämä panttaus oli tapahtunut.
  Oliko perikunnan uskottu henkilö ollut asiasta tietoinen, siitä en tiedä. Mutta jos uskotunhan olisi pitänyt kysyä lupa myös muilta pesän osakkaille lupaa antaa kiinteistö vieraan pantiksi. Näin kuvittelen.
  Todennäköisesesti tämä naapuri oli jotenkin ”keplotellut” mökkini omaksi vakuudeksi.
  Vielä, asiaa sivuten. Jos olisi käynyt niin, että tämä ei olisikaan selviytynyt pantin lunastuksesta olisiko minun mökki mennyt panttina tietämättäni asiasta.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Vastaa aiheeseen: Vieras panttasi mökkinima-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.