ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen

Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • #96896 Vastaa

  Rasmus
  Vieras

  Vuokranantaja antoi irtisanomisilmoituksen tarvitessaan asuntoa omaan käyttöönsä, ja kehotti etsimään uutta asuntoa. Hänelle ilmoitettiin kuun 1. päivä, sunnuntaina, että varmuus uudesta vuokra-asunnosta tulisi 2. päivä maanantaina. Maanantaina vuokranantajalle ilmoitettiin, että muutto tapahtuisi kuun vaihteessa. Vuokranantaja vaati vuokranmaksun kuluvalta, sekä myös seuraavalta kuukaudelta, jonka jälkeen hän muuttaisi takaisin asuntoon sen oltua kuukauden tyhjillään vuokran juostessa.

  Onko vuokralainen velvollinen maksamaan myös seuraavan kuun vuokran, vaikka vuokranantaja on itse antanut irtisanomisilmoituksen? Vaikuttaako irtisanomiseen se, että kuun viimeinen päivä on ollut viikonloppuna, ja vuokranantajalle on ilmoitettu viikonlopun jälkeen?

  #96899 Vastaa

  olllp
  Vieras

  Jos on asunut asunnossa alle vuoden vuokralaisena, vuokranantaja voi irtisanoa vuokrasuhteen loppuvaksi kolmen kuukauden kuluttua irtisanomiskuukauden jälkeen. Jos vuokralainen on asunut yli vuoden, irtisanomisaika on (kun vuokranantaja irtisanoo) kuusi kuukautta. Jos vuokralainen haluaa lähteä aiemmin, hänen pitää itse irtisanoa vuokrasopimus, jolloin siihen sovelletaan normaalia vuokralaisen irtisanomisaikaa eli kuukausi irtisanomiskuukauden jälkeen. Vuokranantajasi on siis oikeassa, joudut maksamaan myös seuraavan kuukauden vuokran, vaikka lähtisit jo tässä kuussa.

  Jos pääsee vuokranantajan kanssa sopimukseen lyhyemmästä ajasta, se on toki laillista, joskushan vuokranantaja voi haluta päästä asuntoon mahdollisimman pian asumaan tai ehtiä tekemään remonttia tai tuoda tavaroitaan jo ennen varsinaista muuttoaan. Kuinka kiire vuokranantajalla on saada asunto hallintaansa, nimittäin sinullahan on oikeus pitää asunto hallussasi koko ajan mitä vuokraakin maksat, joten jos vuokranantaja haluaa tehdä remonttia taikka muuten saada asunnon jo ensi kuunvaihteesta haltuunsa, hänen on päästettävä sinut sopimuksesta ja vuokranmaksusta.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Vastaa aiheeseen: Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksenma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.