Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Vuokrasopimuksen irtisanominen, kun vuokranantajaa ei tavoiteta

Vuokrasopimuksen irtisanominen, kun vuokranantajaa ei tavoiteta

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • #81272 Vastaa

  Suvi
  Vieras

  Olen irtisanomassa vuokrasopimustani. Lähetin irtisanomislomakkeen vuokranantajalle skannattuna sähköpostilla sekä postissa tavallisena kirjeenä. Ilmoitin asiasta myös tekstiviestillä. Kun vastausta ei alkanut kuulua, yritin soittaa hänelle, mutta puhelu meni suoraan vastaajaan. Mitä tällaisessa tilanteessa pitäisi tehdä? Minun pitäisi saada tämän kuun aikana vahvistus irtisanomisilmoituksen vastaanottamisesta, tai muuten irtisanomisaikani alkaa vasta tammikuussa ja näin ollen vuokrasopimus päättyy helmikuun lopussa. Uuden asuntoni vuokrasopimus alkaa kuitenkin jo tammikuun alussa, eli en halua tai pysty elämään yhtäkään ylimääräistä kuukautta maksaen kahden asunnon vuokraa.

  #81283 Vastaa

  Postin saantitodistuskirje
  Vieras

  Saantitodistuskirje – saat todistuksen luovuttamisesta
  Käytä saantitodistuskirjettä, jos tarvitset todistuksen lähetyksen luovuttamisesta vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle. Myös lähetyksen postittamisesta annetaan kuitti. Käyt postissa.

  #81290 Vastaa

  huuhasaa
  Vieras

  irtisanomisilmoitus pitää tehdä todisteellisesti,kirjattu kirje tai haastemiehen välityksellä.
  normi postin kirje/sähköposti/puh soitto ei kelpaa.

  Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen on vuokranantajalle tai sille, jolle vuokranantaja on antanut tehtäväksi periä vuokran, ei kuitenkaan rahalaitokselle, annettava kirjallinen irtisanomisilmoitus. Samalla on mainittava irtisanomisen peruste, jos irtisanominen edellyttää tämän tai muun lain mukaan erityistä perustetta.

  Irtisanominen on toimitettava todistettavasti. Irtisanominen on myös asianmukaisesti toimitettu, kun irtisanomisen tiedoksiannossa on noudatettu, mitä haasteen tiedoksiannosta on voimassa.

  Jos ei tiedetä, kuka vuokralainen on, irtisanomisilmoitus voidaan antaa vuokralaiselle tiedoksi julkaisemalla se virallisessa lehdessä ja lisäksi toimittamalla siitä tiedonanto huoneistoon, jota vuokrasuhde koskee. Ilmoituksen katsotaan tulleen tällöin vuokralaisen tietoon lehden ilmestymispäivänä.

  Jollei irtisanomista ole suoritettu siten kuin tässä pykälässä säädetään, irtisanominen on tehoton.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #81292 Vastaa

  huuhasaa
  Vieras

  ”Mitä tällaisessa tilanteessa pitäisi tehdä? Minun pitäisi saada tämän kuun aikana vahvistus irtisanomisilmoituksen vastaanottamisesta, tai muuten irtisanomisaikani alkaa vasta tammikuussa ja näin ollen vuokrasopimus päättyy helmikuun lopussa.”

  irtisanomisaika alkaa aikasintaan tän kuun lopussa joten joudut maksamaan tammikuun vuokran kahdesta asunnosta.

  #81293 Vastaa

  Suvi
  Vieras

  ”irtisanomisaika alkaa aikasintaan tän kuun lopussa joten joudut maksamaan tammikuun vuokran kahdesta asunnosta.”

  Tiedän tämän oikein hyvin, ja juuri sen takia irtisanominen pitäisi saada tehtyä tämän kuun aikana, koska yksikin kuukausi on tarpeeksi kahden asunnon loukussa.

  #98850 Vastaa

  Jaana Terstena
  Vieras

  Tein käsin kirjoitetun irtisanomisen, otin kuvan ja lähetin vuokranantajalle. Ei vastaa mitään, vaikka olen kysynyt. Satolle tein samanlaisen irtisanomisen ja ne sanoi että on ihan laillinen irtisanominen näin Koronan aikana. Mitä teen ?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Vastaa aiheeseen: Vuokrasopimuksen irtisanominen, kun vuokranantajaa ei tavoitetama-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.