Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Yhteishuoltajuus asiaa

Yhteishuoltajuus asiaa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
 • #76351 Vastaa

  jokuvain
  Osallistuja

  Teksti on pitkä ja toivon että saisin joltain edes jonkinlaista vastausta tähän tilanteeseen, kirjoitan tämän tänne koska en koe saavani keneltäkään läheiseltäni asiallisia neuvoja tai että ketään ylipäätään kiinnostaisi.. Kiitos jo etukäteen jos jaksat lukea ja vastata!

  Elikkä siis tilanne on tämmöinen, olen 18-vuotias miehen alku ja saamassa lapsen 17-vuotiaan naisen kanssa. Raskaus oli ns. ”vahinko” vaikkakin mahdolliset seuraukset tiedettiin ja asia oli selvä että jos raskaaksi tulee siitä kannetaan vastuu yhdessä. Noh, nainen tuli raskaaksi jonka jälkeen päätti pitää lapsen ja asia oli itselleni myös ok. Aluksi epäröin kovasti olenko valmis kantamaan vastuun jo toisesta ihmisestä yhtä monta vuotta kuin itselläni on ikää.

  Muutama kuukausi eteenpäin raskauden alusta meni loistavasti ilman ongelmia mutta sitten välimme naisen kanssa tulistui ja riitelimme melkoisesti, enimmäkseen lapsesta ja siitä kuinka hän aikoo vaatia yksinhuoltajuutta kun lapsi syntyy. Tämän jälkeen ajatukseni ja mielialani vaihtelivat aivan järkyttävästi ja olin aivan solmussa, uhkasin moneen otteeseen vaan painua pois koko hommasta että pitäköön itsellään kun niin kovasti tahtoo, olin raivoissani totta kai siitä että ensin sovitaan että vastuu kannetaan nimenomaan yhdessä ja sitten kun huomaakin että onkin oikeasti raskaana niin minä olenkin aivan turhake? Nyt muutama kuukausi sitten tulin siihen tulokseen että haluan olla osa oman lapseni elämää ja aion pysyä päätöksessä ja tehdä kaikkeni niin hyvin kun voin. Nainen taas väittää että ei pysty luottamaan minuun koska olen haukkunut,raivonnut ja ilkeillyt hänelle ja vetoaa että tekisin näin myös omalle lapselleni, en tietenkään! Tiedän omat rajani ja tunteeni, tämä nainen vain sai tunteeni purkautumaan ja raivoistuin hänelle moneen otteeseen mutta vain sanallisesti,se ei tarkoita että olisin epäpätevä isä ja että kohtelisin lasta samallalailla. Ja ei siinä mitään nainen kyllä lupasi että saisin nähdä lasta ja näin edespäin mutta se ei riitä minulle, haluan yhteishuoltajuuden ja oikeuden lapseen siinä missä äitikin.

  Tilanne on nyt siis se että lapsi syntyy n. kuukauden päästä, minä asun toistaiseksi äitini kanssa ja lapsen äiti muuttaa sitten oman äitinsä luokse lapsen kanssa. Teenkö näin että kun lapsi syntyy, soitan tämän paikkakunnan lastenvalvojalle jossa lapsen äiti on kirjoilla ja vaadin isyystestiä? Tähänkin lapsen äiti ollut tosi vastustavainen mutta olen ymmärtänyt että lapsen äiti ei voi isyystestiä kieltää jos sitä vaadin ja on aihetta? Haluan vain olla 100% varma isyydestäni, luonnollisesti.

  Lisäksi haluaisin tietää vielä minkälaiset mahdollisuudet minulla on saada yhteishuoltajuus lapsellemme? Äiti kovasti vaatii yksinhuoltajuutta mutta en halua enkä aio suostua siihen. Perusteena hänellä siihen on että se ei ole lapsen edun mukaista, lapsen asiat kuulemma hidastuisi välimatkamme takia jos tarvitsee kummankin huoltajan allekirjoituksen (asumme siis n. 100km toisistamme). Mielestäni luin jostain että tälläiset allekirjoitus-asiat (passit yms) voidaan sopia lastenvalvojalla niin että määrätään toiselle huoltajalle oikeus hommata lapselle yksin nämä asiat ilman toisen allekirjoituksia yms, korjatkaa jos olen väärässä?

  Itsestäni voin kertoa sen verran että ei ole mitään syytä leimata minua epäpäteväksi isäksi. En juo lainkaan, en käytä mitään päihteitä tupakan lisäksi, harrastuksena sali, tällä hetkellä olen työtön mutta opiskelupaikkaa olen hakemassa ja mahdollisesti töitä, asuintilanteeni on hyvä ja kaikki perusasiat muutenkin loistavasti. Rikostaustassa muutamia näpistyksiä nuorempana ja 16-vuotiaana yksi törkeän pahoinpitelyn yritys mutta tämä siis tapahtui kun olin itse huostaanotettuna ja asiat nyt meni miten meni siitä ei sen enempää mutta en usko että kukaan alkaa menneisyyteeni vertaamaan kun todisteita on että olen muuttunut ja kasvanut henkisesti todella paljon siitä ajasta.

  Asia pelottaa kauheasti mutta haluan vain lapselle parasta koska omasta nuoruudesta tämä heijastaa, en halua seurata oman isäni jälkiä vaan olla rakastava ja maailman paras isä omalle pojalleni vaikka olenkin nuori mutta uskon että tätä en tule koskaan katumaan. Toivon vain että kaikki menisi hyvin ja että poika saisi rakastavan kasvuympäristön vaikka emme äidin kanssa kovin hyvissä väleissä olekkaan.

  Kiitos kun jaksoit lukea arvostan sitä! <3

  • Tätä aihetta muokkasi 5 vuotta, 2 kuukautta sitten jokuvain.
  #76353 Vastaa

  Tiiira
  Vieras

  Tuo otsikko on niin ärsyttävästi kirjoitettu, etten vastaa. Miksi et kirjoita yhdyssanaa yhteen?

  #76357 Vastaa

  jokuvain
  Osallistuja

  Se otsikko sua nyt siinä niin kovasti haittaa? Ei vittu

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #76360 Vastaa

  Tiiira
  Vieras

  Ja nyt en varsinkaan tuon viimeisen sanasi takia, en ikinä! Ole hyvä!

  #76364 Vastaa

  jussikka
  Vieras

  Minua myös monasti yhdyssanavirheet kiusaavat, milloin enemmän, milloin vähemmän, tuossa otsikossa kuitenkin vähemmän, josko lainkaan. Käytetty ärräpää on alatyylisyydessään pahimmasta päästä niitä, joita yleisesti kuulee käytettävän eikä kiroilulla ylipäätäänkään tee kuin hallaa asialleen. Sen käyttäjän harmistuksen tässä kuitenkin hyvin ymmärrän. Tuntuu varmasti loukkaavalta ja hiuksia halkovalta saada avunpyyntöön tuollainen vastaus. Siksi minäkin tässä yritän jotakin kirjoittaa vaikka en huoltajuusasioita tunne. Haluaisin vain toivottaa kysyjälle onnea ja myötämäkeä asiansa eteenpäinviemiseen. Vaikka raskaudenkeskeytyksestä voidaan olla montaa mieltä eikä tämä ehkä sopivin yhteys ottaa asia ollenkaan esille (enkä tiedä olisiko tässä edes ollut mahdollinen), on päätös pitää lapsi, vaikka olosuhteet tuollaiset, kunnioitettava, samoin se että kysyjä haluaa vastustuksesta huolimatta pitää huolta lapsestaan. Ja tuo siitä huolimatta että hänestä itsestään ei varmaan ole aikoinaan huolehdittu, päättelen siitä, että hän kertoo olleensa huostaanotettu.

  Toivottavasti tänne vastaa joku, joka osaa auttaa.

  #76365 Vastaa

  Maire
  Vieras

  En osaa muuta sano kuin jos keskeytystä ajttelette, sanon, että ÄLKÄÄ IKINÄ SITÄ TEHKÖ, EI IKINÄ!!! Se on pahin virhe mitä voitte tehdä, menee sitten kaikki miten menee, mutta älkää sitä. Sitä tulisitte satavarmasti katumaan.

  #76372 Vastaa

  jussikka
  Vieras

  Keskeytykseen päätymisestä ei varmasti ole vaaraa, kun synnytykseen kerrotaan olevan kuukausi aikaa.

  Vaikka monenlaisia vaikeuksia voi olla edessä noiden lähtöasetelmien, mukaanlukien jo pelkästään vanhempien nuori ikä, takia,olisi minustakin kuitenkin onnettominta jos ns. sosiaalisin syin olisi raskaus päädytty keskeyttämään, kun kerran sen sallittu alkaa. Tuostahan ei kuitenkaan kysyjä pyytänyt mielipidettä, ei minun eikä muiden. Anteeksi kun johdattelin keskustelua väärille urille.
  Väestöliiton sivuilta löysin tällaisen. Olisiko tästä mitään apua ? Ainakin toivottavasti hiukka rohkaisua

  http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/tietoa_parisuhteesta/parisuhde_ja_lapset/yllattava_vauvauutinen/nuoren-miehen-painajainen/

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #76374 Vastaa

  jussikka
  Vieras

  Katselin vielä vähän eteenpäin, nyt sanoilla ”au-lapsi ja isä” ja esim. tällainen löytyi
  http://www.selanne.net/lastenvalvonta

  Kysyjä osaa varmaan vähintäin yhtä hyvin kuin minä googlella etsiskellä, mutta kaipaakin ehkä jotakuta, jonka kanssa asiasta jutella, ei pelkästään tekstejä katseltavakseen. Lastenvalvoja voisi tässä olla henkilöistä paras.

  Lapsellani ystävä, jota en koskaan ole tavannut, mutta kuullut, että lähipiirinsä mielestä likimain parasta mitä tälle 16-vuotiaana isäksi tulleelle saattoi tapahtua, oli se, että tyttöystävälle syntyi pieni tytär, tämän isänsä silmäterä tätänykyä. Eivät tietääkseni ole milloinkaan asuneet yhdessä, mutta tuon pojan levoton elämä tasaantui ja sai opiskelusta ja muutenkin elämästä uudelleen otteen vauvan myötä. Uskaltaisin sanoa että jos raskaus olisi päädytty keskeyttämään, olisi raskauttanut tämän pojan elämää entisestään ja tilanteensa olisi varmasti ihan toinen nyt. Enkä tosiaankaan tarkota että parempi, vaikka tieto raskaudesta ei alkuun, eikä kai melko pitkään aikaan, ollut ollenkaan ilahduttanut.

  #76379 Vastaa

  Tiiira
  Vieras

  Onko ihmisellä oikeus keskeyttää toisen elämä?

  #76380 Vastaa

  jussikka
  Vieras

  Miten tässä nyt näin kävi ? Eihän tuollaisesta ollut ollenkaan kyse.

  Miksiköhän täällä muuten vastauspuolella on näin hiljaista ?

  #76381 Vastaa

  jussikka
  Vieras

  Tuon ylläolevan kirjoitettuani katselin vähän tarkemmin täällä ympärilleni ja huomasin, että muutamaan ketjuun vastattukin senjälkeen kun eilenillalla viimeksi tänne kurkistin. Noista vastauksista tuskin kuitenkaan kenellekään apua (omat kysymykseni mukaanlukien). Olen samaa mieltä, että kysymykset Välillä niin vaikeatulkintaisia, että mahdoton varmaan kenenkään vastausta antaa, mutta tyly ja loukkaava sävy vastauksessa on turha, vallankin jos kysyjän tekstistä kuitenkin luettavissa, että se vilpittömällä mielellä kirjoitettu eikä mikään trollauksen tapainen.

  Kun vielä vähän laajemmalle täällä katselen, en voi olla ihmettelemättä, miksi tämä sivusto lopultakin olemassa on kun nykyisellään ei varmaan ketään hyödytä

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #76382 Vastaa

  tamina
  Vieras

  v-sanan käyttäjille en vastaile!

  #76383 Vastaa

  jussikka
  Vieras

  Tuohon edelle tuli tuo suluissa oleva lause sellaiseen kohtaan, jälkikäteen lisättynä, että vaikea ymmärtää mitä tarkotin. Tarkoitin sitä, että omat kysymyksenasettelunikin, jos sellaisia edes jonkinlaisia varsinaisia olisi ollut, olleet myös epämääräisiä. Siksipä en varmaan aikoihin minkääänlaista kommmenttia ole tuolla ajokielto-ketjussa saanutkaan.

  #76411 Vastaa

  jussikka
  Vieras

  Kylläpä olen ollut hölmö, kun en osannut neuvoa tuonne ARTIKKELIT-otsikon alle. Vasta itsekin sen keksin. Siellähän on omina aihekokonaisuuksinaan mm. perhe ja lapsen huolto. Toivottavasti kysyjä ei ole täältä vielä karkoittunut pois, jos ei olisi noita tekstejä osannut jo aiemmin löytää.

  Edelleen tässä samalla ihmettelen, mistä tämä vaitonaisuus ja sellaisen kommentoinnin puute, jolla oikeasti haluttaisiin saada aikaan keskustelua ja parhaassa tapauksessa auttaa jotakuta. Nuo viimeisimmät kommentit täällä lyövät varmaan ihan luun kysyjän kurkkuun. Lyövät ainakin minulla, vaikka vain sivullisena niitä luen. Tai löisivät, jos tietäisin noista asioista senverran, että arvaisin jotakin yrittää sanoa

  #76508 Vastaa

  Jokuvain
  Vieras

  Olen siis tekstin aloittaja ja tilanne nyt seuraavanlainen.

  Lapsi syntyy tässä kuussa ja tämä tyttö menee siis leikkaukseen,ei synnytä luonnollisesti sairautensa takia. Hän ei halua minua leikkaukseen mukaan EIKÄ kerro edes päivää milloin leikkaus hoidetaan. Pelkona hänellä siis se että tulisin sairaalalle ominpäin vasten hänen tahtoaan. Lapsellista käytöstä mutta mitä voi nuorelta tulevalta teiniäidiltä odottaa..

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Vastaa aiheeseen: Yhteishuoltajuus asiaama-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.