ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies.

Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa.

Halutessasi voit soittaa nimettömänä.

Asiamies ulosottomenettelyssä

Asiamies ulosotto menettelyssä

Asiamies ulosottomenettelyssä voi toimia sekä velkojan että velallisen edustajana. Asianosaisella on mahdollisuus käyttää ulosottomenettelyssä asiamiestä.

Asiamiestä voi siis käyttää sekä velkoja että velallinen. Asiamiehen käyttö ulosottoasiassa on mahdollista samoin kuin käytännössä kaikissa muissakin paikoissa ja tilanteissa. Esimerkiksi velkoja, joka on siirtänyt saatavan perinnän lakitoimistolle, voi valtuutaa lakimiehen toimimaan velkojan asiamiehenä asiassa.

Asiamies on yleensä lakimies. Asiamiehenä ei saa toimia ulosottomiehelle tai kihlakunnan voudille läheinen henkilö, ettei osapuolten puolueellisuus vaarannu.

Jos ulosoton hakija asuu ulkomailla, eikä hän ole ilmoittanut tiedoksianto-osoitetta Suomessa tai ulkomailla, hänellä tulee olla Suomessa asuva asiamies, jolla on oikeus ulkomailla asuvan päämiehensä puolesta ottaa vastaan täytäntöönpanoa koskevat tiedoksiannot.

Asianajaja ja julkinen oikeusavustaja saavat edustaa päämiestään ilman valtakirjaa ja muut kuin edellä mainitut valtakirjalla.

Ulosoton kautta saatujen varojen nostamiseen tai muun omaisuuden haltuunottamiseen on kaikilla asiamiehillä oltava siihen nimenomaisesti oikeuttava valtakirja. Avoin valtakirja ei siis toimi enää silloin, kun pitää ottaa vastaan päämiehelle kuuluvia rahoja. Kuitenkin tähänkin toimeen ulosoton hakija valtuuttaa asiamiehen.

Ulosotossa voidaan asioida myös niin sanottuna tietojärjestelmähakijana. Ulosoton hakeminen sähköisesti tietojärjestelmähakijana soveltuu hakijalle, jolla on paljon ulosottohakemuksia. Tietojärjestelmähakijan lupa voidaan myöntää sekä yksityisoikeudellisissa asioissa että julkisoikeudellisissa asioissa. Tietojärjestelmähakeminen onkin käytännöllisintä julkisoikeudellisten asioissa, jotka yleensä ovat suoraan ulosottokelpoisia ja joissa ei voi käyttää asiamiestä, jolloin ulosottohakemukseen ei tarvita liitteitä. Asiamiehen käyttäminen ja valtuutukset poikkeavat joiltakin osin normaaleista käytännöistä tietojärjestelmähakijoiden osalta.

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä asiakirjamalleista!