ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies.

Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa.

Halutessasi voit soittaa nimettömänä.

Avioehtoasioiden rekisteri ja rekisteriin talletettavat tiedot

Avioehtoasioiden rekisteri

Avioehtoasioiden rekisteri on maistraatin ylläpitämä rekisteri, johon talletetaan avioehtosopimusta koskevat tiedot. Rekisterillä on julkinen luotettavuus.

Avioehtoasioiden rekisteri on siis maistraatin, viranomaisen, ylläpitämä rekisteri. Rekisterimerkinnät ja tallennukset rekisteriin tekee maistraatti, ei avioehtosopimuksen laatijat itse. Maistraatti tallentaa tietoja avioehtoasioiden rekisteriin hakemuksesta.

Avioehtosopimusta rekisteröitäessä avioehtoasioiden rekisteriin merkitään puolisoiden yksilöintitiedot eli nimet ja henkilötunnukset sekä kotikunnat. Lisäksi rekisteriin merkitään avioliiton solmimispäivä sekä avioehtosopimus itsessään ja sen päiväys. Vielä rekisteriin merkitään avioehtosopimuksen rekisteröintihakemuksen vastaanottamispäivä, rekisteröinnin suorittavan maistraatin nimi, avioehtosopimuksen rekisteröintipäivä ja asian tunnistetiedot.

Myöhemmin rekisteriin merkitään tiedot avioliiton purkautumispäivästä ja purkautumisen perusteesta sekä puolison nimen muutoksesta.

Itse avioehdon sisältöä koskevia tietoja ei kuitenkaan talleteta.

Avioehtosopimus tulee voimaan vasta, kun se toimitetaan maistraatille rekisteröitäväksi. Näin ollen pelkästään avioehtosopimuksen laatiminen puolisoiden välillä ei vielä tee avioehtosopimuksesta pätevää. Se vaatii rekisteröinnin. Jokainen maistraatti on toimivaltainen ottamaan ilmoituksen vastaan.

Voit olla kiinnostunut myös näistä asiakirjamalleista!