ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies.

Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa.

Halutessasi voit soittaa nimettömänä.

Avioehtosopimuksen voimaantulo

Avioehtosopimuksen voimaantulo

Avioehtosopimuksen voimaantulo tapahtuu rekisteröimällä avioehtosopimus maistraattiin. Avioehtosopimuksen vaikutukset konkretisoituvat avioliiton päätyttyä.

Avioehtosopimuksen ”voimaantulon” voi käsittää kahdella tavalla. Avioehtosopimuksen rekiströinnillä maistraattiin avioehtosopimuksesta tulee niin sanotusti virallinen. Silloin se on tehty siihen muotoon, että sitä voidaan myöhemmin soveltaa.

Tavallisten sopimusten, melkeinpä minkä tahansa sopimuksen, kohdalla sopimus tulee voimaan silloin, kun molemmat osapuolet ilmoittavat halustaan sitoutua sopimukseen. Sopimuksen mekanismi voi olla esimerkiksi tarjous – hyväksyvä vastaus -tyyppinen. Jotkut sopimukset tehdään kirjallisena ja tulevat voimaan, kun sopimus allekirjoitetaan. Joissakin sopimuksissa sovitaan erikseen ajankohta tai tapahtuma, josta lukien sopimus astuu voimaan. Avioehtosopimuksen osalta voimaantulo ei tapahdu vielä sopimuksen laatimisesta, vaan vasta siitä hetkestä, kun sopimus rekisteröidään maistraattiin.

Avioehtosopimusta käytetään kuitenkin vasta sen jälkeen, kun avioliitto päättyy. Avioehtosopimus on siten ikään kuin ”lepäämässä” koko avioliiton ajan. Vaikka se on rekisteröity ja siten ”voimassa oleva” ei sillä kuitenkaan ole suoranaisia oikeusvaikutuksia ennen avioliiton päättymistä. Voisi olla myös perusteltua sanoa avioehtosopimuksen tulevan voimaan sen jälkeen, kun se on ensin laadittu muotomääräysten mukaisesti, sen jälkeen rekisteröity maistraattiin ja kun avioliitto on päättynyt.

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä asiakirjamalleista!