ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies.

Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa.

Halutessasi voit soittaa nimettömänä.

Elatusavun vähennyskelpoisuus

Elatusavun vähennyskelpoisuus on tietyin edellytyksin mahdollinen ansiotulojen valtion tuloverosta tuloverolain mukaisesti. Vähennystä kutstuaan elatusvelvollisuusvähennykseksi. Vähennystä haetaan esitäytetyllä veroilmoituksessa.

Elatusvelvollisuusvähennyksen voi saada vanhempi, joka on maksanut verovuonna elatusmaksuja lapsestaan. Edellytyksenä on se, että elatusmaksut perustuvat lapsen elatusta koskevan lainsäädännön mukaiseen sopimukseen tai tuomioistuimen päätökseen. Lapsen elatusta koskevan lainsäädännön mukainen sopimus tehdään kirjallisesti ja sen vahvistaa sosiaalilautakunta.

Elatusavun vähennyskelpoisuus – määrä

Vähennyksen määrä on yksi kahdeksasosa verovuonna maksetusta elatusavusta, kuitenkin enintään 80 euroa alaikäistä lasta kohden.

Vähennys myönnetään vain alaikäiselle lapselle todellisesti maksetun elatusavun perusteella. Alaikäisellä lapsella tarkoitetaan tuloverolaissa lasta, joka on verovauoden alussa 1.1 alle 17-vuotias.

Vähennys voidaan ottaa huomioon ennakkoperinnässä vanhemman ilmoittaessa maksettavaksi tulevat elatusmaksut uutta verokorttia hakiessaan.

 

katso myös

vero.fi

http://www.vero.fi/fi-FI