ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies.

Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa.

Halutessasi voit soittaa nimettömänä.

Irtaimen huutokauppa

Ulosottomiehen toimittama irtaimen huutokauppa on julkinen tilaisuus, johon kaikilla on oikeus osallistua. Korkein tarjous huutokaupassa voittaa eikä palautusoikeutta ole.

Irtaimen huutokauppa

Ennen irtaimen omaisuuden huutokauppaa ulosottomiehen tulee selvittää omaisuuteen kohdistuvat panttioikeudet, kiinnitykset ja yrityskiinnitykset, jos myytävään ulosmitattuun omaisuuteen saattaa kohdistua kolmannen tahon kirjattu oikeus. Omaisuuteen kohdistuvat etuoikeudet on selvitettävä, jotta myynnistä saadut varat voidaan kohdistaa oikein etuoikeutetuille saajille. Jos kirjattu oikeus kyseiseen omaisuuteen on olemassa, on tällaisen oikeuden määrä myös ulosottomiehen selvitettävä.

Jos irtain omaisuus on ollut vakuutena jonkun hallussa tai omaisuuteen kohdistuu kirjaamaton panttioikeus, pitää ulosottomiehen selvittää sen saatavan määrä, jonka vakuutena irtain omaisuus on. Jos kyseessä on ehdollinen luovutus, tulee ulosottomiehen selvittää myyjän kauppahintaehto. Ulosottomiehen tulee myös selvittää irtaimeen omaisuuten mahdollisesti liitetty myynnissä pysytettävä ehto, jos omaisuus myydään ehto säilyttäen.

Irtaimen omaisuuden kauppahinnasta suoritetaan ensin täytäntöönpanokulut sekä mahdollinen myyntimaksu sekä jos kyseessä on panttiomaisuus, sen hoitamisesta aiheutuneet kulut.

Panttioikeus ja muu oikeus irtaimeen omaisuuteen raukeaa huutokaupassa, jollei omaisuutta ole myyty oikeus säilyttäen tai saatavaa oteta ostajan vastattavaksi. Irtain omaisuus myydään lähtökohtaisesti esineittäin. Silti tarkoituksenmukainen kokonaisuus saadaan kuitenkin myydä yhtenä kokonaisuutena. Sellainen kokonaisuus saadaan myös myydä erissä, jos se on mahdollista. Irtaimen omaisuuden huutokaupassa noudatetaan normaaleja huutokaupan sääntöjä. Tarjoukset nostetaan alhaalta ylöspäin, kunnes meklari katsoo, ettei uusia korkeampia tarjouksia ole enää tulossa, minkä jälkeen hän päättää kaupan. Ostaja ostaa huudetun kohteen siinä kunnossa kuin se sattuu olemaan. Palautusoikeutta ei ole ja reklamoiminenkin on hankalampaa kuin normaalissa kaupassa. Ostajat voivat yleensä tutustua myytäviin kohteisiin etukäteen ja siinä yhteydessä varmistua kohteen kunnosta ainain päällisin puolin. Huutokaupassa ostajalla on mahdollisuudet tehdä halvalla hyviä ostoksia mutta myös suurempi riski kohteen kunnosta.

Voit olla kiinnostunut myös näistä asiakirjamalleista!