ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies.

Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa.

Halutessasi voit soittaa nimettömänä.

Isyyskanne kuoleman jälkeen

Onko mahdollista nostaa isyyskanne kuoleman jälkeen? Jos lapsi on kuollut, kannetta ei voi nostaa. Miehen kuoleman jälkeen kanne voidaan vielä nostaa.

Isyyskanne kuoleman jälkeen

Isän kuolema

Isyyden vahvistamista koskevan kanteen nostamisessa on säännökset isyyslaissa. Isyyden vahvistamista koskevan kanteen saa nostaa ensinnäkin lapsi, jonka osalta isyyttä ei ole äidin avioliiton perusteella todettu (ei aviomiestä, joka oletettaisiin isäksi) eikä maistraatin tai tuomioistuimen päätöksellä vahvistettu. Lapsi itse voi siis nostaa kanteen oletettua isäänsä vastaan isyyden vahvistamiseksi. Kanne nostetaan nimenomaan miestä vastaan. Tällaisen kanteen nostaminen on mahdollista vielä oletetun isän kuoleman jälkeenkin. Silloin kanne nostetaan miehen oikeudenomistajia vastaan.

Lapsen kuolema

Isän nostama kanne lasta vastaan isyyden vahvistamiseksi ei onnistu enää sen jälkeen, kun lapsi on kuollut. Isyyslain mukaan ”kannetta ei voida saattaa vireille eikä asian käsittelyä jatkaa, jos lapsi on kuollut.” Tämä sääntö on yksiselitteinen. Vireillä jo olevan asian käsittelykin päätetään, jos lapsi kuolee.

Voit olla kiinnostunut myös näistä asiakirjamalleista!