Avioehtosopimus

9,90 

Avioehtosopimuksella aviopuolisot tai avioon aikovat voivat määrätä keskinäisistä oikeuksistaan toistensa omaisuuksiin. Tässä asiakirjamallissa on selkeällä ja kattavalla tavalla esitetty sekä muodollisesti että sisällöllisesti pätevä avioehtosopimus. Mukana yksityiskohtaiset ja selkeät ohjeet. Asiakirja ladattavissa muokattavana word -tiedostona (.docx).

Kuvaus

Avioehtosopimuksella aviopuolisot tai avioon aikovat voivat määrätä keskinäisistä oikeuksistaan toistensa omaisuuksiin. Avioehtosopimus muotoaa puolisoiden välistä avio-oikeutta toistensa omaisuuksiin. Avioehtosopimus voidaan tehdä kaiken kattavana siten, ettei kummallakaan puolisolla ole mitään oikeutta mihinkään toisen puolison omaisuuteen. Täydellinen avioehtosopimus siis poistaa molempien puolisoiden avio-oikeuden kokonaan.

Avioehtosopimus voidaan myös tehdä osittaisena. Avioehtosopimuksella voidaan esimerkiksi poistaa vain toisen puolison avio-oikeus toisen omaisuuteen. Avioehtosopimuksella voidaan myös sopia esimerkisi siitä, että avio-oikeutta ei ole johonkin tiettyyn omaisuuteen. Näin esimerkiksi kesämökki voidaan rajata avio-oikeuden ulkopuolelle samalla, kun avio-oikeus muilta osin pysyy voimassa.

Avioehtosopimus voidaan tehdä siten, että sitä sovelletaan aina avioliiton päättyessä. Avioliitto päättyy joko toisen puolison kuolemaan taikka avioeroon. Vaihtoehtoisesti avioehtosopimus voidaan tehdä vain avioeron varalle.

Laki24.fi –asiakirjaa käyttämällä saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti. Kun olet maksanut tuotteen, saat sen heti käyttöösi tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiin. Saat asiakirjan muokattavana word –tiedostona heti tilauksen tehtyäsi!

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkokaupasta voit ostaa asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan ostamista, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.