Kiinnityksen kuolettaminen

9,90 

Selkeä asiakirjamalli, jolla voidaan hakea kiinnityksen kuolettamista. Asiakirja on ladattavissa muokattavana word-tiedostona (.docx) ja mukana on yksityiskohtaiset täyttöohjeet.

Kuvaus

Kiinnitysten kuolettamista on haettava kirjallisesti. Kiinnityksen kuolettaminen tehdään toimittamalla sitä koskeva hakemus maanmittauslaitokselle. Kiinnityksen kuolettaminen poistaa kiinteistöön vahvistetut kiinnitykset. Kiinnityksen kuolettaminen edellyttää panttikirjojen palauttamista alkuperäisinä. Jos kiinteistöön on vahvistettu sähköinen kiinnitys, ei fyysisiä panttikirjoja ole eikä niitä silloin luonnollisesti voi eikä tarvitse palauttaa.

Kiinnityksen kuolettamista koskevalla hakemuksella voi samalla tilata rasitustodistuksen sen selvittämiseksi, ettei kiinnitykset enää rasita kiinteistöä.

Jos jollakin kolmannella taholla, esimerkiksi pankilla, on panttioikeus kiinnitettyyn kiinteistöön, jonka kiinnityksia haetaan kuoletettavaksi, on kiinnityksen kuolettamiseen saatava tämän tahon suostumus. Tässä asiakirjassa on valmiina myös suostumusta koskeva kohta, jos sitä tarvitsee käyttää. Kolmannen tahon suostumus tarvitaan riippumatta siitä, onko kiinnityksestä annettu fyysinen panttikirja vai sähköinen panttikirja.

Laki24.fi –asiakirjaa käyttämällä saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti. Kun olet maksanut tuotteen, saat sen heti käyttöösi tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiin. Saat asiakirjan muokattavana word –tiedostona heti tilauksen tehtyäsi!

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkokaupasta voit ostaa asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan ostamista, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.