Lainhuutohakemus

4,90 

Tuote on tarkoitettu kiinteistön ostajalle.

Kuvaus

Lainhuuto tarkoitettaa kiinteistön omistusoikeuden kirjaamista lainhuuto– ja kiinnitysrekisteriin. Kun kiinteistö vaihtaa omistajaa, uuden omistajan on haettava lainhuutoa. Lainhuutoa haetaan tekemällä lainhuutohakemus. Lainhuutohakemus toimitetaan maanmittauslaitokselle, joka on lainhuuto asioiden kirjaamisviranomainen. Lainhuutohakemus pitää tehdä myös kiinteistön määräalan tai määräosan vaihtaessa omistajaa.

Lainhuutoa on haettava pääsääntöisesti kuuden (6) kuukauden kuluessa kiinteistön saannosta. Tavalliset kiinteistön saannot ovat kauppa, lahja ja perintö. Lainhuutohakemus kannattaa tehdä määrättynä kuuden (6) kuukauden aikana, sillä hakemuksen myöhästyminen johtaa varainsiirtoveron korottamiseen.

Lainhuutohakemukseen kirjataan mm. uuden omistajan tiedot sekä yksilöidään kiinteistö, jolle lainhuutoa haetaan.

Lainhuutohakemukseen pitää liittää alkuperäinen saantokirja (esim. kauppakirja, lahjakirja tai perinnönjakokirja) ja muut tarvittavat liitteet (esim. valtakirja, varainsiirtoveron maksukuitti, määräalan kartta, kauppahinnan maksukuitti). Mikäli kyseessä on 20.6.2014 jälkeen vahvistettu kiinteistökauppa, ei alkuperäistä kauppakirjaa tarvitse toimittaa. Vuokraoikeuden kaupoista  on vielä toimitettava alkuperäinen kauppakirja. Perintösaannoissa ja kuolinpesän ollessa luovuttajana hakemukseen on liitettävä jäljennökset vainajan perukirjasta ja sukuselvityksestä. (lähde: www.maanmittauslaitos.fi)

Laki24.fi –asiakirjaa käyttämällä saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti. Kun olet maksanut tuotteen, saat sen heti käyttöösi tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiin. Saat asiakirjan muokattavana word –tiedostona heti tilauksen tehtyäsi!

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkokaupasta voit ostaa asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan ostamista, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.