Testamentti

9,90 

Malli yleistestamentin laatimiseksi. Mukana selkeät ohjeet!

Tuotetunnus (SKU): 1010 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Testamentti on erinomainen jäämistösuunnittelun keino. Testamentti on se asiakirja, jolla henkilö voi itse määritellä sitä, kuinka hän haluaa omaisuutensa jaettavan oman kuolemansa jälkeen.

Testamentti voi olla monen sisältöinen. Testamentilla voidaan määrätä koko omaisuudesta taikka esimerkiksi vain ainoastaan jostakin yhdestä asiasta. Testamentti, jolla määrätään koko omaisuudesta tai suurimmasta osasta siitä, on yleistestamentti. Yleistestamentissa ei siis yleensä eritellä yksityiskohtaisesti sitä omaisuutta, joka testamentin saajalle kuuluu. Silloin kun testamentilla määrätään jostakin yksittäisestä asiasta tai esineestä, joka muodostaa vain pienen tai pienehkön osan koko omaisuudesta, käytetään tällaisesta testamentista nimitystä erityistestamentti tai legaatti.

Testamentissa on tietyt muotomääräykset, jotka tekevät testamentista pätevän. Varsinainen testamenttimääräys eli määräys siitä, miten omaisuus jaetaan, on kuitenkin testamentin tekijän vapaasti muotoiltavissa. Muotomääräykset liittyvät testamentin todistamiseen ja allekirjoittamiseen. Testamentin tekemisestä säädetään perintökaaressa.

Laki24.fi –asiakirjaa käyttämällä saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti. Kun olet maksanut tuotteen, saat sen heti käyttöösi tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiin. Saat asiakirjan muokattavana word –tiedostona heti tilauksen tehtyäsi!

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkokaupasta voit ostaa asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan ostamista, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.