ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies.

Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa.

Halutessasi voit soittaa nimettömänä.

Asuntolaina: Asuntolainan valtiontakaus

Miten selviydyn asuntolainan otosta sukulaisia tai tuttavia takauksilla vaivaamatta?

Onko omistusasuntolainojen valtiontakaus sinun juttusi? Valtiontakaus jättää sukulaiset ja tuttavat rauhaan. Valtio voi myöntää takauksen osalle lainasummasta, jos asetetut edellytykset täyttyvät.

Edellytyksiin kuuluu, että ostettava asunto annetaan lainan vakuudeksi ja lainasumma on enintään 85 prosenttia ostettavan asunnon arvosta. Takauksen määrä taas on enintään 20 prosenttia lainasummasta ja korkeintaan 25.250 euroa. Valtio perii takauksen summasta 2,5 prosentin kertamaksun. Esim. 20.000 euron takuusummasta maksu on 500 euroa. Valtion korkotukea nauttivista asuntolainoista takausmaksua ei peritä.

Omistusasuntolainojen valtiontakaus soveltuu erinomaisesti mm. nuorille ensiasunnon hankkijoille sekä tietysti niille, joilla ei ole hyviä välejä sukulaisiin tai muihin potentiaalisiin takauksen antajiin. Joskus vakuusvaje on ikävästi vain muutamia tuhansia euroja. Pankin kanssa kannattaa neuvotella ja toisinaan pankki ottaakin riskin ja antaa lainan vakuusvajeesta huolimatta. Neuvotteluissa kannattaa käyttäytyä luottamusta herättävästi. Ota avuksesi vaikka oma lakimies, jonka kanssa voit hoitaa muutkin asuntokauppaan liittyvät järjestelyt, kuten muutokset testamenttiin. Ja olisiko perintöverotusta silmällä pitäen järkevää lahjoittaa omaisuutta vähän lapsillekin?

Voit olla kiinnostunut myös näistä asiakirjamalleista!