ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies.

Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa.

Halutessasi voit soittaa nimettömänä.

Ulkomailta adoptointi

Miten lapsen adoptio ulkomailta tehdään?

Erityisenä asiantuntijaviranomaisena kansainvälisissä adoptioasioissa toimii sosiaali- ja terveysministeriön alainen Suomen kansainvälisten lapseksiottamisasioiden lautakunta. Kansainväliseen adoptioon tarvitaan lautakunnan (adoptiolautakunta) lupa. Edellytykset kansainväliselle adoptiolle ovat muutoin pääpiirteissään samat kuin kotimaisellekin adoptiolle.

Sosiaali- ja terveysministeriö hyväksyy kansainvälisen lapseksiottamispalvelun antajat Suomessa. Kansainvälisen lapseksiottamispalvelun tarkoituksena on välittää Suomessa asuva lapseksiottaja alle 18-vuotiaalle lapselle, jolla on asuinpaikka vieraassa valtiossa ja joka tarvitsee ottovanhemmat. Kansainvälinen lapseksiottamispalvelu myös avustaa lapseksiottamisen vahvistamiseen liittyvissä toimenpiteissä sekä auttaa ja tukee lasta ja ottovanhempia, tarvittaessa myös sen jälkeen kun ottolapsisuhde on vahvistettu.

Lapseksiottamispalvelu voi myös välittää ulkomailla asuvat ottovanhemmat Suomessa asuvalle lapselle, jos tämän katsotaan olevan lapsen edun mukaista. Kansainvälisen lapseksiottamispalvelun antaja voi toimia yhteistyössä ainoastaan sellaisen ulkomaisen tahon kanssa, jonka lapseksiottamisasioiden lautakunta on hyväksynyt. Sellaisista maista, joissa lautakunnan hyväksymää yhteistyöelintä ei ole, ei ottolasta voida välittää. Yhteydenpito ulkomaille tapahtuu pelkästään palvelunantajan välityksellä. Palvelunantaja voi periä maksun kansainvälisestä lapseksiottamispalvelusta. Kotimainen lapseksiottamispalvelu on sen sijaan maksutonta.

Voit olla kiinnostunut myös näistä asiakirjamalleista!