ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies.

Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa.

Halutessasi voit soittaa nimettömänä.

Perunkirjoituksen asiakirjat

Perunkirjoituksen asiakirjat pitää pesän ilmoittajan tai kuolinpesän hoitajan säilyttää kuolinpesän arkistona myöhempää käyttöä varten.

Perunkirjoituksen asiakirjat

Perunkirjoituksen asiakirjat koostuvat itse perukirjasta sekä sen liitteistä.

Perukirjan liitteet vaihtelevat tilanteen mukaan. Yksiselitteistä listaa siitä, mitä pitää ottaa perukirjan liitteeksi, ei ole. Yleinen sääntö on, että perukirjan liitteeksi oheistetaan kaikki asiakirjat, jotka ovat tarpeen pesän tilan selville saamiseksi.

Perukirjan laatimista varten tarvitaan kasata seuraavat asiakirjat: Kuolinpesän velat ja maksut, saldotodistukset pankkitileistä, lainhuudatustodistukset kiinteistöistä, isännöitsijän todistukset asunto-osakkeista, sukuselvitys (eli virkatodistukset), testamentit, avioehtosopimukset, perinnöstä luopumista koskevat ilmoitukset, tositteet henkivakuutuskorvauksista sekä kaikki muut asiakirjat, jotka ovat tarpeellisia pesän tilan selville saamiseksi. Nämä asiakirjat pitää pesän ilmoittajan säilyttää itsellään perukirjan liitteinä, jolloin siitä voidaan antaa tietoja kullekin tarvitsijalle sen mukaan kuin kulloinkin on tarpeen.

Perukirjan kopio on toimitettava verottajalle perintöverotuksen toimittamista varten.