ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies.

Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa.

Halutessasi voit soittaa nimettömänä.

Perunkirjoituksen paikka

Perunkirjoituksen paikka on pesän ilmoittajan ja uskottujen miesten päätettävä ja ilmoitettava muille oikeudenomistajille perunkirjoituskutsussa.

Perunkirjoituksen paikka

Perunkirjoituksen paikalla ei ole erityistä merkitystä. Perunkirjotuksia on etenkin vanhaan aikaan pidetty perinnönjättäjän kodissa, koska silloin kaikki omaisuus on ollut nähtävillä ja se on voitu luetteloida ja arvostaa ns. paikan päällä. Nykyisin vaatimusta koti-irtaimiston luetteloimiseen ei enää ole.  Perintö- ja lahjaverolain mukaan perintöveroa ei ole suoritettava perinnönjättäjän omassa tai hänen perheensä käytössä olleesta tavanomaisesta koti-irtaimistosta siltä osin kuin sen arvo on enintään 4 000 euroa. (Ajankohtaisen euromäärän voi tarkistaa perintö- ja lahjaverolaista) Tavanomaiseen koti-irtaimistoon luetaan huonekalut, astiat, käyttötavarat, tavanomaiset työkalut ja niin edelleen.

Perunkirjoituksen yhteydessä pitää käytännössä ottaa usein kopioita ja tulosteita, minkä vuoksi perunkirjoituksen paikaksi valikoituu uskottujen miesten käyttämä toimisto, kuten lakitoimiston tilat.

Perunkirjoituksen paikka, samoin kuin aika, on ilmoitettava kaikille pesän osakkaille perunkirjoituskutsun yhteydessä.