ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies.

Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa.

Halutessasi voit soittaa nimettömänä.

Valvotun ajo-oikeuden peruuttaminen

Valvotun ajo-oikeuden peruuttaminen on mahdollista. Valvottu ajo-oikeus peruutetaan, jos valvottava rikkoo valvottuun ajo-oikeuteen liittyvää rajoitusta tai vaikuttaa alkolukon toimintakykyyn alkolukkolain vastaisesti.

Valvotun ajo-oikeuden peruuttaminen viranomaisaloitteisesti

Valvottu ajo-oikeus peruutetaan, jos valvottava syyllistyy törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen tai törkeään rattijuopumukseen. Kun valvottu ajo-oikeus peruutetaan sen ajaksi ehdollisena määrätty ajokielto astuu voimaan. Päätöksen tästä tekee tuomioistuin.

Valvottu ajo-oikeus voidaan myös peruuttaa kun valvottava sitä itse pyytää.

Kun valvottu ajo-oikeus päättyy

Kun valvottu ajo-oikeus päättyy laite jää edelleen autoon. Valvottava voi poistaa laitteen tai vaihtaa siihen vapaaehtoiskäytön asetukset. Jos alkolukko päädytään poistamaan on ajoneuvo jälleen muutoskatsastettava. Vapaaehtoiskäyttö ei edellytä ajon aikaisia puhalluksia.

Valvotun ajo-oikeuden päätyttyä on myös mahdollista edelleen pitää alkolukkoajokortti. Tällöin saa ajaa vain alkolukolla varustettua ajoneuvoa. Muutoin alkolukkoajokortti on toimitettava ajokorttiviranomaiselle ja kuljettaja saa nk. ”normaali”ajokorttinsa takaisin.

alkolukkolaki

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/